Skip to main content

Veilige en professionele drone werkzaamheden

Over ons

Lichtfilm Producties maakt professionele, hoogwaardige luchtopnames en is volledig gecertificeerd om in Nederland met alle soorten drones te mogen vliegen.

Uw piloot en drone team

Mijn naam is Frans Janssen. eigenaar van Luchtfilm Producties, volledig gecertificeerd RPA-L dronepiloot en een ervaren videoproducent. Afhankelijk van uw vraag of opdracht stel ik een team samen dat voor u aan het werk gaat. Naast mijzelf zijn dat in veel gevallen een waarnemer en een camera-operator.

In 2016, na 30 jaar een eigen bedrijf te hebben gehad in Automotive besloten dat het tijd werd om dat te gaan doen waar ik echt blij van wordt, andere voorzien van mooie beelden of goede data door het vliegen met drones. Vliegen met een drone doe ik al vanaf dat de eerste drones op de markt kwamen:

“De prachtigste beelden vanuit de lucht, die breng ik voor iedereen dichtbij.”

Iedereen kan in principe een drone de lucht in sturen, maar mooie beelden maken of de juiste bruikbare data verzamelen is een vak apart. Dat verreist naast inzicht ook heel veel uren maken. De meeste drone piloten doen het er een beetje bij. Ik niet, ik vlieg dan ook fulltime.

Als piloot met volledige ROC-vergunning en RPA-L brevet kan ik op bijna alle plekken en onder de meeste omstandigehden vliegen en daarnaast kan ik speciale ontheffing krijgen voor speciale situaties. Dat is fijn voor mijn klanten, die daardoor zeker zijn dat bijna alles mogelijk is en dat het dronevliegen goed, veilig en volgens de regels gebeurt.

Heel veel vlieguren

Tijdens mijn opleiding heb ik honderden vlieguren gemaakt. Toen moest een piloot nog compleet manual (dus zonder GPS of stabilisatie sensoren) kunnen vliegen. Ik ben blij dat ik het handmatig dronevliegen beheers, want er kan nu eenmaal wel eens iets gebeuren en dan kan ik direct ingrijpen. Zo heb ook ik een fly-away gehad, het blijft een stukje techniek dus is het altijd mogelijk. De sensoren van de drone kunnen in de war raken en de drone kan er vandoor gaan. In mijn geval door een grote concentratie ijzer in de grond, waarvan het dronekompas in de war raakt. In een volgebouwde stad waar veel mensen zijn moet je er niet aan denken dat je drone iets of iemand raakt. Door kalm te blijven, de drone meteen op manual over te schakelen ben ik in staat geweest de drone veilig en rustig terug aan de grond te brengen. Vervolgens heb ik handmatig alsnog de opnames afgemaakt, met een mooi eindresultaat en een tevreden klant.

Altijd bezig met filmen en fotograferen

Ik ben al mijn hele leven ondernemer. Daardoor weet ik snel wat mijn opdrachtgevers bedoelen en waar ze belang aan hechten. Dat is makkelijk samenwerken. Dat ik in 2016 de keus maakte een geheel andere kant op te gaan was eigenlijk best een hele logische.
Van jongs af aan ben ik al bezig met filmen, fotograferen en beeldbewerken. Nog steeds richt ik mijn camera graag op landschappen en architectuur.

Mooie beelden, daar houdt iedereen van. En die maak ik graag. Met mijn drone breng ik de prachtigste beelden vanuit de lucht voor iedereen dichtbij. Maar ik vlieg ook net zo graag een drone over een bouwterrein waarvan een 3D-model nodig is. Het is fijn om iets goed te beheersen en daarmee anderen te kunnen helpen.