Skip to main content

Aandacht voor vluchtvoorbereiding

Vlieg­condities

U kunt erop vertrouwen dat Luchtfilm Producties volledig op de hoogte is van de veiligheidseisen voor vliegen met drones en dat wij er alles aan doen om schadeloos te vliegen. Niet voor niets hoort een grondige vluchtvoorbereiding met risicoanalyse altijd bij onze werkzaamheden.

Goed verzekerd

Verzekeringstechnisch is alles bij ons dik in orde. U hoeft zich nergens druk om te maken, al lichten wij het allemaal natuurlijk graag toe. Onze dronepiloot Frans heeft een intensieve periode van opleidingen en keuringen achter de rug en kan ook volledig handmatig een drone onder controle houden mocht dat nodig zijn. Hij weet, kortom, wat hij doet.

Voordat de drone de lucht in gaat

Voordat we de opdracht gaan uitvoeren, bekijken we op de locatie of de vlucht realiseerbaar is. Ook zoeken we uit of de opdracht binnen de wet en regelgeving valt. Weercondities zijn ook van belang en een zonnige dag en met maximaal 5 BFT wind genieten de voorkeur.

Op de opnamedag gaat de drone ook niet meteen de lucht in. Eerst stellen we de apparatuur op: van landingsplateau, tot het veilig afzetten van de vluchtlocatie. We lopen alles na. Dan programmeren we de drone in en doen we een laatste controlecheck voor het opstijgen. Veiligheid voor alles.